sreda, 9. julij 2014

#zaprstepolizat je za prste polizat


Dragi bralci,

Mnogi, ki me poznate, veste o moji obsesiji s hrano. Razvajanje brbončic ko polnite želodec je zelo pomembno. Skozi leta in leta prebavnih težav, sem se začela izogibati laktozi, glutenu in sladkorju, zaradi nuje in ne zaradi mode. Internet je preplavljen z veganskimi in brezglutenskimi recepti. S tem blogom dodajam svojo kapljico v morje. Zakaj bo tako poseben? V mojih receptih bom združevala naslednje:

Dvojezičnost: Zadnje čase večinoma komuniciram v angleščini, slovenščina pa je moj materni jezik. Kdo ve, morda bo tudi moja mami spremljala ta blog ;)

Vsejedec. Čeprav je večina mojih receptov vegetarijanskih ali celo veganskih, sem vsejedka. Večina moje hrane prihaja iz naravnejših virov, brez industrijskega in farmacevtskega filanja, kot so insekticidi in antibijotiki.

Brez sladkorja ali umetnih sladil. Včasih uporabim naravna sladila (moj najljubši je kokosov sladkor).

Brez laktoze. Poslužujem se ali brezlaktoznih kravjih izdelkov, še raje pa kozjih ali ovčjih. Če je le mogoče, uporabljam rastlinska mleka, smetane in jogurte.

Brez glutena. Na tržišču je vedno več brezglutenskih izdelkov. Na žalost se moramo prepogosto odločati med predragimi in neokusnimi.

Presno. Vedno bolj obožujem presno hrano. Večina je veganska.

Preveri preden deliš. Vsi moji recepti so večkrat preizkušeni preden jih objavim. Večinoma so testirani na mojih prijateljih in sodelavcih. Stalno povpraševanje po receptih je eden od razlogov za ta blog.

Zasluge. Kadarkoli dobim recept na internetu in ga le malo spremenim, preden ga objavim kot svojega, bom to tudi omenila. Menim, da moramo spoštovati in priznavati delo in trud drugih. V istem duhu,želim, da bodo tudi drugi objavljali link na moj blog.

Ni komentarjev:

Objavite komentar