Mnogi, ki me poznate, veste o moji obsesiji s hrano. Razvajanje brbončic ko
polnite želodec je zelo pomembno. Skozi leta in leta prebavnih težav, sem se
začela izogibati laktozi, glutenu in sladkorju, zaradi nuje in ne zaradi mode.
Internet je preplavljen z veganskimi in brezglutenskimi recepti. S tem blogom
dodajam svojo kapljico v morje. Zakaj bo tako poseben? V mojih receptih bom
združevala naslednje:
Dvojezičnost: Zadnje čase večinoma komuniciram v angleščini,
slovenščina pa je moj materni jezik. Kdo ve, morda bo tudi moja mami spremljala
ta blog ;)
Vsejedec. Čeprav je večina mojih receptov vegetarijanskih
ali celo veganskih, sem vsejedka. Večina moje hrane prihaja iz naravnejših
virov, brez industrijskega in farmacevtskega filanja, kot so insekticidi in
antibijotiki.
Brez sladkorja ali umetnih sladil. Včasih
uporabim naravna sladila (moj najljubši je kokosov sladkor).
Brez laktoze. Poslužujem se ali brezlaktoznih kravjih izdelkov,
še raje pa kozjih ali ovčjih. Če je le mogoče, uporabljam rastlinska mleka, smetane
in jogurte.
Brez glutena. Na tržišču je vedno več brezglutenskih izdelkov.
Na žalost se moramo prepogosto odločati med predragimi in neokusnimi.
Presno. Vedno bolj obožujem presno hrano. Večina je
veganska.
Preveri preden deliš. Vsi moji recepti so
večkrat preizkušeni preden jih objavim. Večinoma so testirani na mojih
prijateljih in sodelavcih. Stalno povpraševanje po receptih je eden od razlogov
za ta blog.
Zasluge. Kadarkoli dobim recept na internetu in ga le malo
spremenim, preden ga objavim kot svojega, bom to tudi omenila. Menim, da moramo
spoštovati in priznavati delo in trud drugih. V istem duhu,želim, da bodo tudi
drugi objavljali link na moj blog.
Ni komentarjev:
Objavite komentar