četrtek, 14. avgust 2014

Kolerabna solata #presno #vegansko #zaprstepolizat


Sestavine za eno do dve porciji:
  • 1 srednje velika koleraba
  • 1 srednje velik korenček
  • 1 manjša bučka
Izmed vseh treh je pomembna koleraba, če vam korenje ali bučka ali oboje manjka, lahko vseeno pripravimo okusno solato.
  • 1 jušna žlica majoneze (vegani jo nadomestite z vegansko različico)
  • 2 jušna žlica sojinega jogurta
  • Sol, jabolčni kis, poper po okusu, lahko tudi žličko ali dve pesto
  • 1 avokado - sesekljan v kremo

Postopek je zopet zelo enostaven:
Kolerabo, korenje in bučko očistimo in naribamo, Jaz jo najraje kar v multipraktiku, saj gre s pomivanjem vred, hitreje kot pa na roke.Tudi preliv pripravim v multipraktiku. Zelenjavo preložimo v skledo, dodamo sol, poper, majonezo, kisavokado ter jabolčni kis in dobro premešamo. Solato za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se okusi dobro združijo, ravno prav, da si medtem narežete kos tofuja, mesa, salame ali pa sira, ki se k solati prav lepo podajo. Dober tek



Zasluge: TadiDeLux

Ni komentarjev:

Objavite komentar